Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkerlijker te maken.
Lees meer

TARIEF MEDISCHE SPORTRAADPLEGING


Als erkend arts is hiervoor terugbetaling voorzien vanwege het Riziv.

TARIEF METING

PRIJS


Basiskeuring 50 EURO
Basiskeuring met rustelektrocardiogram 70 EURO
Inspannningstest met ergometrie* 110 EURO
Inspanningstest met ergospirometrie
(VO2 max. Bepaling)**
140 EURO
Inspanningstest met ergospirometrie
en lactaatmeting ***
180 EURO
Op basis van je resultaten kan je een uitgewerkt trainingsschema krijgen 50 EURO voor 100 dagen

*ergometrie: inspanningstest met permanente registratie van het elektrocardiogram
**ergospirometrie: inspanningstest waarbij naast de meting van het elektrocardiogram ook de VO2-max bepaald wordt. Dit is de maximale zuurstofopname en geeft een rechtstreekse weerspiegeling van de conditie op dat moment. Hieruit kunnen de verschillende trainingszones bepaald worden. Hierdoor kan je gericht gaan trainen op prestatiebevordering en/of gewichtsverlies.
***met de lactaatmeting erbij kunnen we de verschillende trainingszones nog specifieker gaan bepalen om een maximaal prestatieverbeterend trainingseffect te bekomen. Hieraan is een kost van 2 euro per strip verbonden

APPARATUUR


Cyclus 2 fietstrainer: indien je wil kan je met je eigen fiets een meting uitvoeren op dit apparaat.
Professionele loopband
Ergospirometriemeter
Lactaatmeter

PRAKTISCH


De inspanningstesten vereisen steeds voorafgaand een sportmedische keuring. Alvorens je aan te bieden voor een test gelieve eerst naar de website www.sportkeuring.be te gaan en de vragenlijst in te vullen. Als je reeds een keuring ondergaan hebt in het jaar voor de test dan kan je deze gegevens meebrengen.

Als je ze hebt, breng dan zeker je eigen fietsschoenen mee (SPD) en als je wil mag je ook je eigen fiets meebrengen. Let er dan wel op dat hij mooi proper is om de cyclus 2 te monteren! Na de inspanningstest zullen de resultaten onmiddellijk of tijdens een vervolgconsult besproken worden. Je komt het best in sportkleding maar omkleden kan natuurlijk ook. Een douche is er niet maar neem zeker ook een handdoek mee!