Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkerlijker te maken.
Lees meer

DIENSTEN
OP MAAT

SPORTMEDISCHE RAADPLEGING


Je kan terecht voor alle sportgerelateerde medische problemen. Blessures, overbelastingsletsels, hartklachten, ademhalingsproblemen en oververmoeidheid zijn hier de belangrijkste reden voor een consult. Soms is het nodig hiervoor samen te werken met arts-specialisten, kinesisten, osteopaten, voedingsdeskundigen of psychologen.

SPORTMEDISCHE KEURING


Als erkend keuringsarts voor de Vlaamse Gemeenschap worden gerichte keuringen afgenomen naargelang de sporttak die je beoefent. Centraal staat hier steeds het inschatten van het risico op plotse dood tijdens sportbeoefening. Echter, geen enkele keuring kan dit voor 100% uitsluiten. Als lid van SKA, de vereniging voor Sport- en Keuringsartsen kunnen we indien nodig terugvallen op een netwerk van sportartsen, keuringscentra en ziekenhuizen.

CONDITIETESTEN


Je kan terecht voor een inspanningstest om je fysieke capaciteiten te meten. Met deze gegevens kan een goed trainingsschema met de juiste trainingen aan de juiste intensiteit opgemaakt worden waarmee je zelf of via begeleiding van een personal trainer aan de slag kan. Naargelang de sport die je wil beoefenen zal er een fiets- of looptest afgenomen worden.

TRAININGSADVIES EN BEGELEIDING


Eender welk trainingsgerelateerd probleem kan tijdens een consult besproken worden, waarna er samen met u een beleid wordt opgemaakt. Naargelang de vraag zal er al of niet in samenspraak met een personal trainer of coach een gericht advies gegeven worden.

EXTRA
DIENSTEN

BEDRIJVEN


"Mens sana in corpore sano", motiveer je werknemers tot medisch verantwoord sporten en geef een Testpoint incentive ter motivatie.

SPORTVOEDING EN DIEETADVIES


Hiervoor werken we samen met diƫtisten gespecialiseerd in sportvoeding.

VELDTESTEN


voor ploegsporten bieden we looptesten aan met lactaatmeting, vastleggen van polsslag- en trainingszones. Met de individuele gegevens kunnen jullie aan de slag voor de conditionele begeleiding van je ploeg. (Deze testen gebeuren buiten op het sportterrein)

EXPEDITIEVOORBEREIDING


wil je een expeditie organiseren of een avontuurlijke tocht ondernemen dan kunnen we samen een fysiek voorbereidingsprogramma ontwikkelen naargelang de beproeving die je wil doorstaan. Dit kan individueel of voor het hele team uitgewerkt worden.